Metsäkylpy ja luennot

Metsäkylpy – Hyvinvointia luonnossa

Luonto vaikuttaa hyvinvointiimme ja terveyteemme. Tutkimusten mukaan jo 10 minuuttia luonnossa laskee stressitasoamme, verenpainettamme ja hengitystiheyttämme. 20 minuuttia luonnossa vähentää negatiivisia tuntemuksia; kuten ahdistusta, masennusta ja aggressioita. 2 tunnissa luonnossa ja elimistön puolustusmekanismit elpyvät, mm elimistön omat tappajasolut aktivoituvat. Luonto myös parantaa tarkkaavaisuuttamme sekä edistää elinvoimaisuuden ja myönteisen energisyyden kokemusta. Luonto siis paitsi elvyttää ja rauhoittaa, myös innostaa ja tuo uutta voimaa ja mentaalista energiaa.

Metsäkylvyssä käytämme apunamme luonnon antamia terveysvaikutuksia, tehostaen niitä tietoisen läsnäolon harjoitteilla. Kohdaten luonnon aistiemme; näkemisen, tuoksujen, äänten, kosketuksen, makujen avulla.  Pysähtyen luonnon äärelle, hiljentyen ja antautuen ympäröivän luonnon ihmeelle ja kauneudelle. Pysähtyen hengitykseemme, omaan luontoyhteyteemme. Sillä olemmehan osa tätä suurta kokonaisuutta.

Metsäkylvyssä teemme ohjattuja harjoitteita luonnossa; pysähtyen, hiljentyen, antautuen, läsnäollen ja tietoisina ympäröivästä luonnosta, sen ihmeistä ja kauneudesta.

Metsäkylpyjä on eri mittaisia, aina 30 minuutista useamman tunnin kokonaisuuteen. 

Ohjelmaan voidaan liittää myös  alustus, esimerkiksi mielemme toiminnasta, luonnon terveysvaikutuksista, stressistä ja siitä palautumisesta, tietoisuustaidoista, itsemyötätunnosta sekä kahvi/tee hetki,  ruokailu tai retkieväät aina ryhmän tarpeiden mukaan.

Metsäkylpy sopii hyvin työhyvinvointi päiviin ja TYKY-päiviin

Kysy lisää ja pyydä tarjous!

 Avataan tuo ovi, astutaan sisään ja otetaan vastaan luontoon kätkeytyviä hyvää tekeviä asioita.

Metsäkylpy Luennot

Luentoihin voimme yhdistää pieniä harjoitteita ja valmennuksellista keskustelua. Luodaan yhdessä tekemistä, uusia ajatuksia, hyvinvointia, rentoutumista, nauttimista. 

Metsäkylpy luennolla voimme paneutua mielentoimintaan, tietoisuustaitoihin, luonnon hyvinvointivaikutuksiin, voimaantumiseen, hyvinvoinnin parantamiseen, stressin katkaisuun/lievittämiseen, työkalujen saamiseen omaan arkeen.

Voimme myös räätäröidä juuri teille sopivan aiheen.

Metsäkylpy luento voidaan pitää työpaikalla, mökillä tai muussa teille sopivassa paikassa. Myös kauttani mahdollisuus järjestää kyseinen paikka .

Metsäkylpy -tapahtuma

Metsäkylpy tapahtuma voi olla 1,5 h – 4h

Sisältö;

  • Alustus mielentaidoista ja luonnon hyvinvointivaikutuksista
  • Metsäkylpyohjausta luonnossa rauhoittuen ja läsnäollen

Sopii;

  • Hyvinvointitapahtumiin/päiviin
  • Järjestöjen virkistysohjelmaksi
  • Luontomatkailun ohjelmaksi
  • Projekteihin

Pyydä tarjous ryhmällesi!

OTA YHTEYTTÄ 

%d bloggers like this: