Metsäkylpyohjaaja® – Koulutus

Metsäkylpyohjaaja®

Metsäkylpyohjaaja-koulutus opettaa sinua pysähtymään luonnon hyvinvointivaikutuksiin ja samalla pysähtymään itsesi äärelle, rentoutuen ja rauhoittuen.

Maailman terveysjärjestä WHO toteaa, että 2020-luvun yksi suurimpia sairastuttajia tulee olemaan pitkäkestoinen stressi. Metsäkylpyohjaajia tarvitaan siksi yhä enemmän auttamaan ja tukemaan ihmisiä löytämään keinoja pysähtymiselle, stressin katkaisulle, hiljentymiselle, rauhoittumiselle ja löytämään tie itseensä.

Kohti pysähtymistä, rauhoittumista ja merkityksellisyyttä.

Metsäkylpyohjaaja®-koulutuksessa opit menetelmän, joka on voimallinen läsnäolon ja luontoyhteyden syventämiseen. Metsäkylpy-menetelmä perustuu luonnon hyvinvointivaikutusten sekä mindfulness-harjoitteiden yhdistämiseen. Koulutuksen tekniikkoina; mindfulness, kehotietoisuus, keho-mieli yhteys, aistillinen metsän kokeminen, hyväksymis – ja omistautumisterapia eli HOT joka pohjautuu tieteelliseen malliin ihmismielen toiminnasta sekä ohjaukselliset taidot. 

Metsäkylpyohjaaja peruskoulutus on tarkoitettu kaikille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Koulutus sopii hyvin hoitotyössä toimiville, kasvattajille, eräoppaille, matkailuyrittäjille, hyvinvoinnin kanssa työskenteleville ja kaikille eri aloilla työskenteleville, jotka haluavat syventää ymmärrystään tietoisuustaidoista, luonnon hyvinvointivaikutuksista ja metsäyhteydestä.  Metsäkylpyohjaaja peruskoulutus antaa valmiudet Metsäkylpyohjaaja taitojen yhdistämiseen omassa elämässään ja työssään. Peruskoulutuksen jälkeen voi hakeutua syventäviin osioihin.

Metsäkylpyohjaaja®-Koulutuksen  sisältö; 

8 lähiopetuspäivää, aina kahden päivän jaksoissa
10 itsenäistä opiskelupäivää ja välitehtävät 15 harjoitusohjausta ja raportointia Valmistumisen edellytyksenä on osallistuminen lähipäiville sekä harjoitusohjauksien toteuttaminen ja raportointi. Lisäksi koulutus sisältää, jokaiselle koulutukseen osallistujalle, henkilökohtaisen ohjauskerran zoomin kautta.

1. Kahden päivän jakso:
Mielen toiminta, tietoisuustaitojen perusteet, metsäkylvyn perusteet ja historia, metsäkylpypaikat ja vuodenajat, jokamiehen oikeudet, metsäkylpy kokemuksena, käytännön harjoitteita sisällä ja ulkona

2. Kahden päivän jakso:
Aivojen toiminta, stressi ja siitä palautuminen, tietoisuustaitojen jatkoa, luonnon terveysvaikutuksia, metsäkylpyharjoitteiden sanoitusta, harjoitteita sisällä ja ulkona, pariohjauksia

3. Kahden päivän jakso:
Luovuus, intuitio, tunteet ja tietoisuustaidot, syvyysaspekti, omien ohjaustaitojen vahvistaminen, metsäkylpy kokemuksena sekä teoriaa sen ohjaukseen, ohjausharjoituksia

4. Kahden päivän jakso:
Erilaiset ryhmät (lapset, nuoret ja vanhukset), teemalliset metsäkylvyt, omien ohjaustaitojen muotoilu, oman suunnitelman pohdintaa, pariharjoitteita lyhyestä ja pitkästä metsäkylvystä, kertausta

Koulutus sisältää tasapainoisesti ohjausta, pienryhmätyöskentelyä, harjoittelua, keskustelua ja pohdintaa. Osallistujien kokemukset ja aidot ohjaukset ovat tärkeä osa oppimista.

Metsäkylpyohjaaja®-koulutuksessa kuljet matkan omaan itseesi, mielesi toiminnan tunnistamiseen, keho-mieli yhteytesi vahvistamiseen, pysähtymiseen, läsnäoloon, aistimiseen ja luontoyhteyden vahvistamiseen.

Koulutuksessa saat itsellesi;

 • arvokkaita kokemuksia ja oivalluksia syvällisemmän ja onnellisemman elämän perustaksi.
 • tietoa tietoisuustaitojen- mindfulnessin perusteista yhditettynä metsäkylpyyn
 • mielentaitoja ja niiden harjoittelua, joka tähtää henkiseen hyvinvointiin ja tasapainoon
 • tietoa stressistä ja aivojen toiminnasta
 • metsäkylpyohjaajan taidot omaan elämääsi ja työhösi yhdistettäväksi
 • menetelmän jolla voit auttaa ja palvella monenlaisia ihmisiä ja ryhmiä
 • todistuksen rekisteröidystä Metsäkylpyohjaaja®-Koulutuksesta
 • valmiuden, jolla pääset osaksi huikeaa, samanhenkisten joukkoa
 • mahdollisuuden osallistua jatkokoulutuksiin, tapahtumiin ja yhteistyö projekteihin

Seuraava Metsäkylpyohjaaja® -koulutus alkaa 28-29.8. 2020 Pirkanmaalla Lahtuan tilalla Orivedellä (30 km Tampereelta)

Koulutuksen aikataulu; Koulutus sisältää kahdeksan lähiopetuspäivää pirkanmaalla. Lähiopetus 28-29.8 / 18-19.9 / 30-31.10 / 4-5.12

Hinta;  1290€ (sis.alv 24%) maksettuna kerralla, josta varausmaksu 300€. EARLY BIRD -hinta 1190€ (sis. alennus 100€) ilmoittautuessasi koulutukseen ja maksamalla varausmaksun 300€ 31.5.2020 mennessä. Koulutusmaksu mahdollisuus maksaa myös pienemmissä osissa, otathan silloin yhteyttä kouluttajaan.

Ilmoittautuminen; Ilmoittautuminen on sitova. Varausmaksu peritään ilmoittautumisen jälkeen, mikäli kurssi peruuntuu varausmaksu palautetaan kokonaan. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50% osallistumismaksusta. Kurssin keskeyttäminen ei oikeuta rahojen saamiseen takaisin.

Lisätietoa/ilmoittautumiset 

Kouluttaja;

Jaana Hakanpää Henkisen hyvinvoinnin ohjaaja, mindfulness – tietoisuustaito ohjaaja ja kouluttaja, hyvinvointivalmentaja, yksi metsäkylpyohjaaja- koulutusmallin kehittäjistä
P. 040 4157977
juurtumistaitseeni@gmail.com 

Metsäkylpyohjaaja® Jatkokoulutus

Metsäkylpyohjaajien jatkokoulutusta järjestetään sovittuina ajankohtina ja niistä ilmoitamme kaikille valmistuneille metsäkylpyohjaajille®.

Seuraava Metsäkylpyohjaajien® jatkokoulutuspäivä on 3.7.2020 Hyvän haltijan majatalossa, Särkilammilla. Teemana metsäkylpy työyhteisöille ja teemalliset metsäkylvyt

Palautteita koulutuksesta;

”Metsäkylpyohjaajaksi kouluttautuminen on tarjonnut monenlaisia mahdollisuuksia oman luontoyhteyden syventämiseen. Pimenevän syksyn aikana kurssiviikonloput ovat olleet odotettuja pysähdyksiä luonnon äärelle niin metsässä tehtyjen harjoitteiden kuin aiheen äärellä käytyjen keskustelujen myötä. Samanhenkisten kurssilaisten kanssa jaetut luontokokemukset ovat vahvistaneet omia kokemuksia ja tunteita luontoa kohtaan. Ryhmä on tarjonnut turvallisen ympäristön heittäytyä rohkeasti uuden ohjaustyylin oppimiseen ja oma prosessi on päässyt etenemään sopivan rauhalliseen tahtiin tapaamisten välillä. Jaana on omalla osaamisellaan ohjannut ja inspiroinut etsimään uusia puolia niin luonnosta kuin omasta itsestänikin. Kaikin puolin tunnen koulutuksen rikastuttaneen omaa havainnointiani ja kokemuksellisuutta luonnossa. Uskon löytäväni oman polkuni, jota myöten pääsen toteuttamaan metsäkylpyjen ohjaamista ja koulutus on tarjonnut tähän hyvän osaamisen.”

 • 2020 Pirkanmaan koulutuksesta Metsäkylpyohjaajaksi®valmistunut nainen-

”Olen pienestä pitäen viihtynyt metsässä ja kulkenut metsässä koirien kanssa jo vuosia. Metsäkylpyohjaajan opinnot avasivat kuitenkin silmäni aivan uudella tavalla luonnolle ja sen tasapainottavalle ja palauttavalle voimalle. Olin kyllä aiemminkin kulkenut metsässä mielestäni silmät avoinna, mutta Metsäkylpyohjaaja-opintojen aikana silmäni ja aistini avautuivat aivan eri tavalla luonnon kauneudelle ja rauhalle. Nykyään näen, tunnen, kuulen ja aistin metsän paljon voimakkaammin kuin ennen. Tuttu metsäpolkukin on joka kerta erilainen ja täynnä uutta voimaa ja ihmeteltävää. Metsäkylpyohjaaja-opintojen myötä olen oppinut pysähtymään ja rauhoittumaan metsässä itseni, oman mieleni ja kehoni, luonnon äärelle ja nauttimaan jokaisesta vuodenajasta, myös siitä pimeimästä. Sain opinnoista niin paljon itselleni voimaa ja eväitä ohjaustyöhön, että uskonMetsäkylvyn olevan jatkossa iso osa paitsi omaa elämääni myös tulevaa työtäni oman yritykseni parissa. Halauan jakaa sitä voimaa, mitä olen oppinut metsästä opintojen myötä saamaan, myös eteenpäin.

 • 2019 Jyväskylän koulutuksesta Metsäkylpyohjaajaksi® valmistunut-
%d bloggaajaa tykkää tästä: