Metsäkylpyohjaaja® – Koulutus

Lähde mukaan syventämään luontoyhteyttäsi ja opiskelemaan Metsäkylpyohjaajaksi.

Metsäkylpyohjaaja®-koulutuksessa kuljet matkan omaan itseesi, mielesi toiminnan tunnistamiseen, keho-mieli yhteytesi vahvistamiseen, pysähtymiseen, läsnäoloon, aistimiseen ja luontoyhteyden vahvistamiseen ja syventämiseen.

Metsäkylpyohjaaja auttaa ja tukee löytämään keinoja pysähtymiselle, luontoyhteyden vahvistamiselle, stressin katkaisulle, hiljentymiselle, rauhoittumiselle ja palautumiselle. Koulutus antaa tiedot ja taidot luontoyhteyden vahvistamiseen ja syventämiseen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa

Kohti pysähtymistä, rauhoittumista ja merkityksellisyyttä.

Metsäkylpyohjaaja®-koulutuksessa opit menetelmän, joka on voimallinen läsnäolon ja luontoyhteyden syventämiseen. Metsäkylpy-menetelmä perustuu luonnon hyvinvointivaikutusten sekä tietoisuustaito harjoitteiden yhdistämiseen. Metsäkylpyohjaaja- koulutus antaa valmiudet metsäkylpyohjaaja taitojen yhdistämiseen omassa elämässään ja työssään. Peruskoulutuksen jälkeen voi hakeutua syventäviin osioihin.

Koulutuksen tekniikkoina

Mindfulness, kehotietoisuus, keho-mieli yhteys, aistillinen metsän kokeminen, hyväksymis – ja omistautumisterapia eli HOT joka pohjautuu tieteelliseen malliin ihmismielen toiminnasta, luontoyhteyden syventäminen, henkisen hyvinvoinnin taidot sekä ohjaukselliset taidot. 

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu kaikille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille, jotka haluavat syventää ymmärrystään tietoisuustaidoista, luonnon hyvinvointivaikutuksista ja metsäluontoyhteydestä. Monille ammattilaisille, kuten opettajille, ohjaajille, terapeuteille ja hyvinvoinnin kanssa työskenteleville koulutus on antanut lisää työkaluja.

Metsäkylpyohjaaja®-Koulutuksen rakenne ja lähijaksot 

Koulutus koostuu 8 lähiopetuspäivästä, aina kahden päivän jaksoissa sekä 3 zoomin kautta tapahtuvasta tapaamisesta lähipäivien välillä.
Lisäksi koulutukseen sisältyy lähipäivien välillä 10 itsenäistä opiskelupäivää; välitehtävät/ opintopäiväkirja ja 20 harjoitusohjausta ja raportointia. Valmistumisen edellytyksenä on osallistuminen lähipäiville, opintopäiväkirja sekä harjoitusohjauksien toteuttaminen ja raportointi.

1. Lähijakso, aloitus / Kohti metsäkylpyohjausmenetelmää

 • ryhmään ja metsäkylpyohjaukseen tutustuminen
 • mindfulnessin perusteet ja vienti metsäkylpyyn
 • Hot hyväksymis- ja omistautumisterapia tieteellinen malli mielen toiminnasta ja arvopohjaa
 • luontosuhteen historiaa, mm alkuperäiskansat, haltijat ja uskomukset
 • metsäkylpyohjauksessa turvallisuus, oikeudet ja velvollisuudet ym. huomioitavat asiat luonnossa
 • harjoitteita sisällä
 • opintopäiväkirjan pitäminen

2. Lähijakso, / Tutkittua tietoa yhdistettynä metsäkylpyohjaukseen

 • tutkimustietoa aivoista, stressistä ja siitä palautumisesta, liitettynä metsäkylpyohjaukseen
 • tutkimustietoa luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista sekä luontoyhteyden vahvistamisesta
 • metsäkylpyohjauksen sanoitusta ja käytäntöjä
 • metsäkylpyohjaus harjoitteita sisällä ja ulkona, pariohjauksia

3. Lähijakso, / Luontoyhteyden syventäminen ja merkitys

 • luonto ja henkisyys
 • luontoelementit maa, tuli, ilma, vesi ja niiden vaikutus hyvinvointiin
 • tunnetaidot ja metsäkylpyohjaus
 • omien ohjaustaitojen vahvistaminen
 • metsäkylpyohjaus harjoitteita ryhmässä ja omien ohjaustaitojen vahvistaminen

4. Lähijakso, / Kouluksen päätös ja omien ohjaustaitojen muotoilua

 • omien ohjausharjoitteiden esittelyä
 • teemalliset metsäkylvyt syventämässä metsäkylpyohjausta
 • oman suunnitelman pohdinta ja sen syventäminen
 • kurssin päätös – valmistuminen Metsäkylpyohjaajaksi®

Koulutus sisältää tasapainoisesti ohjausta, pienryhmätyöskentelyä, harjoittelua, keskustelua ja pohdintaa. Osallistujien kokemukset ja aidot ohjaukset ovat tärkeä osa oppimista.

Metsäkylpyohjaaja® -koulutuksen ajankohta

Koulutus 20.3 – 26.9. 2021 Franssilan hyvänolonkeskuksessa Hämeenkyrössä.
Halutessasi voit tiedustella lisää koulutuksesta p. 040-4157977

Koulutuksessa saat

 • lisää itsetuntemusta, hyvinvointia ja mentaalista energiaa
 • vahvistusta omaan luontoyhteyteesi
 • tietoa tietoisuustaitojen- mindfulnessin perusteista yhditettynä metsäkylpyyn
 • mielentaitoja ja niiden harjoittelua, joka tähtää henkiseen hyvinvointiin ja tasapainoon
 • tietoa stressistä ja aivojen toiminnasta yhdistettynä metsäkylpyohjaukseen
 • metsäkylpyohjaajan taidot omaan elämääsi ja työhösi yhdistettäväksi
 • menetelmän jolla voit auttaa ja palvella monenlaisia ihmisiä ja ryhmiä
 • todistuksen rekisteröidystä Metsäkylpyohjaajasta®
 • valmiuden, jolla pääset osaksi huikeaa, samanhenkisten joukkoa ja jäsenyyden metsäkylpyohjaajien – verkostoon
 • saat kuvasi ja tietosi, http://www.juurtumistaitseeni.com/metsäkylpyohjaajat sivulle
 • mahdollisuuden osallistua jatkokoulutuksiin, tapahtumiin ja yhteistyö projekteihin

Hinta 

Koulutuksen hinta 320€ /osio(sis.alv 24%). Ensimmäinen maksuerä toimii varausmaksuna, joka maksetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Koulutuksen voi myös maksaa etukäteen kerralla, jolloin koulutuksen hinta on 1195€.  Hinta sisältää koulutuksen materiaalit, ääniteharjoitteet sähköpostiin (mp3), kaikki koulutukseen liittyvät harjoitteet/tehtävät sekä iltapäivän yrttiteet/kahvit

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 15.2.2021                                                                                                           Varmistat koulutuspaikkasi maksamalla ensimmäisen osion maksun 320€ tai suorittamalla koko koulutuksen hinnan. Mikäli koulutus peruuntuu palautetaan maksettu maksu täysimääräisenä takaisin. Mikäli itse perut koulutuksen varausmaksua ei palauteta.                                                                         Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Kurssin keskeyttäminen ei oikeuta rahojen saamiseen takaisin. Pidätämme oikeuden aloituspäivän muuttamiseen tai koulutuksen perumiseen vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Koulutuspaikka

Frantsilan hyvän olon keskus Hämeenkyrössä n. 50 km Tampereelta. Idyllisellä Frantsilan sukutilalla, jossa on vehmas luonto, Frantsilan luomu yrttitila, yrttipellot ja puutarha, jotka huokuvat rauhaa, levollisuutta ja hyvää energiaa tarjoten näin parhaan mahdollisen ympäristön Metsäkylpyohjaaja®-Koulutukselle. Hämeenkyröön pääsee kätevästi esim. Onnibussilla.

Yöpymis- ja ruokailumahdollisuus

Frantsilan Hyvän Olon keskuksessa täysihoitopakettilla hintaan 140€ sis. aamupalat, lounaat, päivälliset, majoituksen ja yrttisaunan. Omat liinavaatteet voi ottaa mukaan tai vuokrata 25€

Lähiopetuspäivät

 1. Lähiopetusjakso 20-21.3
 2. Lähiopetusjakso 15-16.5
 3. Lähiopetusjakso 24-25.7
 4. lähiopetusjakso 25-26.9
  Jaksojen välillä zoomin kautta tapahtuvat tapaamisajankohdat sovitaan koulutuksen alussa erikseen.

Lisätietoa/ilmoittautumiset Kouluttaja

Jaana Hakanpää / p. 040 4157977 tai juurtumistaitseeni@gmail.com 

Metsäkylpyohjaaja® Jatkokoulutus

Metsäkylpyohjaajien jatkokoulutusta järjestetään sovittuina ajankohtina ja niistä ilmoitamme kaikille Metsäkylpyohjaaja® koulutukseni käyneille eli metsäkylpyohjaaja verkostooni kuuluville.

Palautteita Metsäkylpyohjaaja®-koulutuksesta

”Metsäkylpyohjaajaksi kouluttautuminen on tarjonnut monenlaisia mahdollisuuksia oman luontoyhteyden syventämiseen. Pimenevän syksyn aikana kurssiviikonloput ovat olleet odotettuja pysähdyksiä luonnon äärelle niin metsässä tehtyjen harjoitteiden kuin aiheen äärellä käytyjen keskustelujen myötä. Samanhenkisten kurssilaisten kanssa jaetut luontokokemukset ovat vahvistaneet omia kokemuksia ja tunteita luontoa kohtaan. Ryhmä on tarjonnut turvallisen ympäristön heittäytyä rohkeasti uuden ohjaustyylin oppimiseen ja oma prosessi on päässyt etenemään sopivan rauhalliseen tahtiin tapaamisten välillä. Jaana on omalla osaamisellaan ohjannut ja inspiroinut etsimään uusia puolia niin luonnosta kuin omasta itsestänikin. Kaikin puolin tunnen koulutuksen rikastuttaneen omaa havainnointiani ja kokemuksellisuutta luonnossa. Uskon löytäväni oman polkuni, jota myöten pääsen toteuttamaan metsäkylpyjen ohjaamista ja koulutus on tarjonnut tähän hyvän osaamisen.”

 • 2020 Pirkanmaan koulutuksesta Metsäkylpyohjaajaksi®valmistunut nainen-

”Olen pienestä pitäen viihtynyt metsässä ja kulkenut metsässä koirien kanssa jo vuosia. Metsäkylpyohjaajan opinnot avasivat kuitenkin silmäni aivan uudella tavalla luonnolle ja sen tasapainottavalle ja palauttavalle voimalle. Olin kyllä aiemminkin kulkenut metsässä mielestäni silmät avoinna, mutta Metsäkylpyohjaaja-opintojen aikana silmäni ja aistini avautuivat aivan eri tavalla luonnon kauneudelle ja rauhalle. Nykyään näen, tunnen, kuulen ja aistin metsän paljon voimakkaammin kuin ennen. Tuttu metsäpolkukin on joka kerta erilainen ja täynnä uutta voimaa ja ihmeteltävää. Metsäkylpyohjaaja-opintojen myötä olen oppinut pysähtymään ja rauhoittumaan metsässä itseni, oman mieleni ja kehoni sekä luonnon äärelle ja nauttimaan jokaisesta vuodenajasta, myös siitä pimeimmästä. Sain opinnoista niin paljon itselleni voimaa ja eväitä ohjaustyöhön, että uskon Metsäkylvyn olevan jatkossa iso osa paitsi omaa elämääni myös tulevaa työtäni oman yritykseni parissa. Haluan jakaa sitä voimaa, mitä olen oppinut metsästä opintojen myötä saamaan, myös eteenpäin.

 • 2019 Jyväskylän koulutuksesta Metsäkylpyohjaajaksi® valmistunut-
%d bloggaajaa tykkää tästä: