Metsäkylpyohjaaja – koulutus®

Sinustako Metsäkylpyohjaaja?

Oletko  kiinnostunut tietoisuustaidoista? Haluatko syventää yhteyttäsi luontoon? Haluaisitko viedä eteenpäin elämän merkityksellisyyttä, pysähtymistä luontoomme ja itseemme?

Maailman terveysjärjestä WHO toteaa, että 2020-luvun yksi suurimpia sairastuttajia tulee olemaan pitkäkestoinen stressi. Metsäkylpyohjaajia tarvitaan siksi yhä enemmän auttamaan ja tukemaan ihmisiä löytämään keinoja pysähtymiselle, stressin katkaisulle, hiljentymiselle, rauhoittumiselle ja löytämään tie itseensä.

 Kohti pysähtymistä, rauhoittumista ja merkityksellisyyttä.

Tule mukaan ainutlaatuiseen Metsäkylpyohjaaja koulutukseen Suomessa. Opit menetelmän, joka on voimallinen läsnäolon ja luontoyhteyden syventämiseen. Metsäkylpy-menetelmä perustuu luonnon hyvinvointivaikutusten sekä tietoisuustaidon hyvinvointiharjoitteiden yhdistämiseen. Koulutuksen tekniikkoina mindfulness, kehotietoisuus, keho-mieli yhteys, hyväksymis – ja omistautumisterapia eli HOT joka pohjautuu tieteelliseen malliin ihmismielen toiminnasta, aistillinen metsän kokeminen ja ohjaukselliset taidot. 

Metsäkylpyohjaaja peruskoulutus on tarkoitettu kaikille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Koulutus sopii hyvin hoitotyössä toimiville, kasvattajille, eräoppaille, matkailuyrittäjille, hyvinvoinnin kanssa työskenteleville ja kaikille eri aloilla työskenteleville, jotka haluavat syventää ymmärrystään tietoisuustaidoista, luonnon hyvinvointivaikutuksista ja metsäyhteydestä.  Metsäkylpyohjaaja peruskoulutus antaa valmiudet Metsäkylpyohjaaja taitojen yhdistämiseen omassa elämässään ja työssään. Peruskoulutuksen jälkeen voi hakeutua syventäviin osioihin.

Opetuksen sisältö; 

8 lähiopetuspäivää
10 itsenäistä opiskelupäivää, harjoitusohjaukset ja raportoinnit. Valmistumisen edellytyksenä on osallistuminen lähipäiville sekä harjoitusohjauksien toteuttaminen ja raportointi. Lisäksi koulutus sisältää, jokaiselle koulutukseen osallistujalle, henkilökohtaisen ohjauskerran zoomin kautta.

Lähiopetusjaksot;

1. Kahden päivän jakso:
Mielen toiminta, tietoisuustaitojen perusteet, metsäkylvyn perusteet ja historia, jokamiehen oikeudet, metsäkylpy kokemuksena, käytännön harjoitteita sisällä ja ulkona, välitehtävät ennen seuraavaa tapaamista.

2. Kahden päivän jakso:
Aivojen toiminta, stressi ja siitä palautuminen, tietoisuustaitojen jatkoa, luonnon terveysvaikutuksia, metsäkylpyharjoitteiden sanoitusta, harjoitteita sisällä ja ulkona, pariohjauksia, välitehtävät ennen seuraavaa tapaamista.

3. Kahden päivän jakso:
Luovuus, intuitio, tunteet ja tietoisuustaidot, syvyysaspekti, omien ohjaustaitojen vahvistaminen, metsäkylpy kokemuksena sekä teoriaa sen ohjaukseen, ohjausharjoituksia, välitehtävät ennen seuraavaa tapaamista

4. Kahden päivän jakso:
Erilaiset ryhmät (lapset, nuoret ja vanhukset), metsäkylpypaikat, vuodenajat, omien ohjaustaitojen muotoilu, oman suunnitelman pohdintaa, pariharjoitteita lyhyestä ja pitkästä metsäkylvystä, kertausta

Metsäkylpyohjaaja-koulutuksessa kuljet matkan omaan itseesi, mielesi toiminnan tunnistamiseen, keho-mieliyhteytesi vahvistamiseen, pysähtymiseen, läsnäoloon, aistimiseen ja luontoyhteyden vahvistamiseen.

Koulutuksessa;

  • saat arvokkaita kokemuksia ja oivalluksia syvällisemmän ja onnellisemman elämän perustaksi.
  • opit tietoisuustaitojen- mindfulnessin perusteet yhditettynä metsäkylpyyn
  • opit mielentaitoja ja niiden harjoittelua, joka tähtää henkiseen hyvinvointiin ja tasapainoon
  • opit stressistä ja aivojen toiminnasta
  • opit metsäkylpyohjaajan taidot omaan elämääsi ja työhösi yhdistettäväksi
  • saat mahdollisuuden toimia metsäkylpyohjaajana
  • saat todistuksen rekisteröidystä Metsäkylpyohjaaja -koulutuksesta®
  • pääset osaksi huikeaa, samanhenkisten joukkoa
  • saat osallistua jatkokoulutuksiin, tapahtumiin ja yhteistyö projekteihin

Seuraava Metsäkylpyohjaaja -koulutus® alkaa maaliskuussa 2020 Pirkanmaalla Hyvän Haltijan marjat & majatalossa, Sisätössä (lähellä seitsemisen kansallispuistoa, n. 60km Tampereelta) ja Vantaalla Kuusijärvellä, pääkaupunkiseudun kupeessa

Pirkanmaan Lähiopetuspäivät; 

1. Kahden päivän jakso 6.3.2020 klo 11.00-18.00 ja 7.3.2020 klo 9.00-16.00

2. Kahden päivän jakso 3.4.2020 klo 11.00-18.00 ja 4.4.2020 klo 9.00-16.00

3. Kahden päivän jakso 8.5.2020 klo 11.00-18.00 ja 9.5.2020 klo 9.00-16.00

4. Kahden päivän jakso 12.6.2020 klo 11.00-18.00 ja 13.6.2020 klo 9.00-16.00

Paikka; Hyvän Haltijan marjat& majatalo, Särkilammintie 96 Sisättö (lähellä Seitsemisen kansallispuistoa, 60km Tampereelta)

Hinta;  1190€ (sis.alv 24%) maksettuna kerralla, josta varausmaksu 350€.  Mahdollisuus maksaa myös pienemmissä osissa, otathan silloin yhteyttä kouluttajaan.

Ilmoittautuminen; 20.2.2020 mennessä

Uudenmaan Lähiopetuspäivät;

1.Kahden päivän jakso 20.3.2020 klo 11.00-18.00 ja 21.3.2020 klo 9.00-16.00

2.Kahden päivän jakso 17.4.2020 klo 11.00-18.00 ja 18.4.2020 klo 9.00-16.00

3.Kahden päivän jakso 22.5.2020 klo 11.00-18.00 ja 23.5.2020 klo 9.00-16.00

4. Kahden päivän jakso 3.7.2020 klo 11.00-18.00 ja 4.7.2020 klo 9.00-16.00

Paikka; Kuusijärvi Metsätupa, Kuusijärventie 3 Vantaa. Kuusijärvelle pääsee kätevästi bussilla Helsingistä tai omalla autolla

Hinta; 1390€ (sis. alv 24%) maksettuna kerralla, josta varausmaksu 350€. Mahdollisuus maksaa myös pienemmissä osissa, otathan silloin yhteyttä kouluttajaan.

Ilmoittautuminen; 19.2.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Varausmaksu peritään ilmoittautumisen jälkeen, mikäli kurssi peruuntuu varausmaksu palautetaan kokonaan. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50% osallistumismaksusta. Pirkanmaan koulutuksessa 21.2.2020 ja Vantaan koulutuksessa 20.2.2020 tehdyn peruutuksen jälkeen perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Kurssin keskeyttäminen ei oikeuta rahojen saamiseen takaisin.

Lisätietoa/ilmoittautumiset 

Kouluttaja;

Jaana Hakanpää Henkisen hyvinvoinnin ohjaaja, mindfulness – tietoisuustaito ohjaaja ja kouluttaja, hyvinvointivalmentaja, yksi metsäkylpyohjaaja- koulutusmallin kehittäjistä
P. 040 4157977
juurtumistaitseeni@gmail.com 

Palautteita koulutuksesta;

”Metsäkylpyohjaajaksi kouluttautuminen on tarjonnut monenlaisia mahdollisuuksiaoman luontoyhteyden syventämiseen. Pimenevän syksyn aikana kurssiviikonloput ovat olleet odotettuja pysähdyksiä luonnon äärelle niin metsässä tehtyjen harjoitteiden kuin aiheen äärellä käytyjen keskustelujen myötä. Samanhenkisten kurssilaisten kanssa jaetut luontokokemukset ovat vahvistaneet omia kokemuksia ja tunteita luontoa kohtaan. Ryhmä on tarjonnut turvallisen ympäristön heittäytyä rohkeasti uuden ohjaustyylin oppimiseen ja oma prosessi on päässyt etenemään sopivan rauhalliseen tahtiin tapaamisten välillä. Jaana on omalla osaamisellaan ohjannut ja inspiroinut etsimään uusia puolia niin luonnosta kuin omasta itsestänikin. Kaikin puolin tunnen koulutuksen rikastuttaneen omaa havainnointiani ja kokemuksellisuutta luonnossa. Uskon löytäväni oman polkuni, jota myöten pääsen toteuttamaan metsäkylpyjen ohjaamista ja koulutus on tarjonnut tähän hyvän osaamisen.”

– Syksyllä 2019 Tampereen metsäkylpyohjaaja-koulutukseen osallistuva ja helmikuussa 2020 metsäkylpyohjaajaksi valmistuva-

”Olen pienestä pitäen viihtynyt metsässä ja kulkenut metsässä koirien kanssa jo vuosia. Metsäkylpyohjaajan opinnot avasivat kuitenkin silmäni aivan uudella tavalla luonnolle ja sen tasapainottavalle ja palauttavalle voimalle. Olin kyllä aiemminkin kulkenut metsässä mielestäni silmät avoinna, mutta Metsäkylpyohjaaja-opntojen aikana silmäni ja aistini avautuivat aivan eri tavalla luonnon kauneudelle ja rauhalle. Nykyään näen, tunnen, kuulen ja aistin metsän paljon voimakkaammin kuin ennen. Tuttu metsäpolkukin on joka kerta erilainen ja täynnä uutta voimaa ja ihmeteltävää. Metsäkylpyohjaaja-opintojen myötä olen oppinut pysähtymään ja rauhoittumaan metsässä itseni, oman mieleni ja kehoni, luonnon äärelle ja nauttimaan jokaisesta vuodenajasta, myös siitä pimeimästä. Sain opinnoista niin paljon itselleni voimaa ja eväitä ohjausttyöhön, että uskonMetsäkylvyn olevan jatkossa iso osa paitsi omaa elämääni myös tulevaa työtäni oman yritykseni parissa. Halauan jakaa sitä voimaa, mitä olen oppinut metsästä opintojen myötä saamaan, myös eteenpäin.

-Keväällä 2019 Jyväskylän metsäkylpyohjaaja-koulutukseen osallistunut ja Metsäkylpyohjaajaksi valmistunut-

%d bloggers like this: